‘Ben je de Bob? Zeg het hardop!’

Lekker het terras op, spontaan richting de Waal of naar een tuinfeestje? Denk voor u op pad gaat goed na over hoe u thuiskomt: spreek af wie de BOB is!

Wist u dat 1 op de 5 verkeersslachtoffers direct te maken heeft met alcohol in het verkeer? Spreek daarom vóór u op stap gaat af wie de BOB is. Dat voorkomt niet alleen boetes, maar vooral onveilige verkeerssituaties. Laat iedereen het weten: u bent de BOB en drinkt geen druppel. Zo voorkomt u ook dat u in de verleiding gebracht wordt toch een glaasje mee te drinken. Bent u gastheer of gastvrouw, of gaat u met vrienden of collega’s op stap? Help de BOB zich aan de BOB-afspraak te houden.

Houd het op nul

Alcohol uit een standaard glas blijft ongeveer anderhalf uur in uw bloed. 1 à 2 glazen beïnvloeden uw rijvaardigheid al. Houd het dus op nul als u nog moet rijden. Drinkt u op een avond veel, dan is de kans groot dat u de volgende ochtend nog onder invloed bent. Drink dus met mate als u weet dat u de volgende ochtend moet rijden. Fietsen een veilig alternatief na drinken? Bedenk dat uw alertheid al afneemt na 1 à 2 glazen. Ook uw waarneming vermindert. Dit beïnvloedt natuurlijk ook uw risico’s in het verkeer.

Op de website Maak een punt van nul vindt u meer tips over veilig gedrag in het verkeer.