Lokaal

Bent u de nieuwe meter van luchtkwaliteit?

Wilt u met eigen ogen zien hoe de luchtkwaliteit bij u in de buurt is? En of die in loop van het jaar verandert? Meldt u dan nu aan als meter van luchtkwaliteit. Er kunnen maximaal tien mensen meedoen. Meedoen is gratis en eenvoudig.


Deelnemers beginnen in januari 2019 met meten. Eén keer in de maand krijgen zij van de DCMR een buisje met instructies toegestuurd. Dit buisje hangt voor een bepaalde tijd ergens in de buitenruimte. Daarna wordt het teruggestuurd, zodat alle resultaten kunnen worden verzameld. De proef duurt voorlopig één jaar en draagt bij aan dataverzameling over de kwaliteit van onze lucht. De deelnemers ontvangen de resultaten, zodat zij zelf meer inzicht krijgen in hoe het met de luchtkwaliteit is gesteld.

Aanmelden Aanmelden kan tot en met zaterdag 10 november via een e-mail. Gebruik als onderwerp ‘Meten luchtkwaliteit Ridderkerk’ en vermeld uw naam en adres. Geïnteresseerden krijgen vervolgens een uitnodiging voor een informatieavond waarop nadere uitleg wordt gegeven. U kunt dan alsnog besluiten of u wel of niet mee wilt doen. Bij voldoende aanmeldingen wordt gekeken naar een evenwichtige verspreiding over de verschillende wijken van Ridderkerk.

Stuur een e-mail naar a.raaijmakers@ bar-organisatie.nl