Lokaal

Beroepsoriëntatie voor groepen 6 t/m 8

Het jongerenwerk van Facet Ridderkerk organiseerde samen met de Brede School op maandag 18 februari een beroepsoriëntatie in De Loods en directe omgeving voor kinderen van groepen 6 tot en met 8 van C.B.S de Klimop en de Dr. Schaepmanschool. Verschillende bedrijven lieten de kinderen een kijkje in hun dagelijks werkleven nemen en vertelden hoe een werkdag er uitziet.

Vanaf de middelbare school moeten jongeren ongeveer weten welke richting ze op willen om later het beroep uit te kunnen oefenen dat het beste bij hen past. De Brede School en het jongerenwerk spelen hier vast op in door kinderen op het basisonderwijs kennis te laten maken met verschillende beroepen. Mondzorgcentrum Ridderkerk, Opnieuw en Co, Louwman Ridderkerk, Building Arts, Fysiotherapie Ridderkerk, Servicebureau Onderwijs en Cultuur, Hand off Fatima, Brede school Ridderkerk en Facet Ridderkerk waren van de partij om alles over hun beroep te vertellen aan de kinderen.   

Ze mochten hier een kijkje nemen achter de schermen en al hun vragen stellen. “De kinderen waren allemaal erg enthousiast. Het was een geslaagde ochtend”, zegt jongerenwerker Evina Beekink. “Het is dan ook onze wens om het volgend jaar weer te organiseren met een compleet ander aanbod. Aan het eind van de basisschool periode zijn de kinderen dan breed georiënteerd en hebben wellicht al een idee wat zij later willen worden.”