Lokaal

Beveilig uw fiets met twee sloten

Fietsendiefstal is in Nederland de meest voorkomende vorm van criminaliteit. De financiële schade wordt geschat op ongeveer 600 miljoen euro per jaar. Dieven richten zich steeds meer op dure modellen, zoals e-bikes, racefietsen en bakfietsen. Maak het ze niet te makkelijk! Zet uw (brom)fiets altijd op slot met twee sloten.

Een gestolen (brom)fiets is u uiteraard een doorn in het oog, maar ook van de gemeente en de politie. Daarom loopt deze maand de campagne ‘FF vlot, 2e slot’. De boodschap: zet uw (brom)fiets met een tweede hangslot vast aan bijvoorbeeld een paal, boom of fietsrek. Bij voorkeur met een exemplaar met het ART-keurmerk. Zo maakt u het de dief in ieder geval erg lastig. Voor het openen van een standaard ringslot aan het achterwiel draaien dieven hun hand niet om. Extra beveiliging is daarom aan te raden.

Neem voorzorgsmaatregelen 

Scholen, winkelcentra en bus- en treinstations zijn geliefde plekken voor (brom)fietsendieven. Op zulke locaties kunnen goede voorzorgsmaatregelen het verschil maken. Maar eigenlijk is het overal verstandig om twee sloten te gebruiken, want een fiets is binnen een mum van tijd gestolen.

Toch te maken met diefstal? Doe dan aangifte bij de politie. Uw fiets komt dan automatisch in het fietsdiefstalregister te staan.

https://www.facebook.com/gemeenteridderkerk/videos/1103369860060051/