Lokaal

Beweegkriebels in Bolnes

Afgelopen week vonden VVE beweegkriebels plaats in Bolnes. De kinderen in de leeftijd van 2 t/m 6 jaar kregen les van meester Jerry van Facet Ridderkerk/Brede School en deden met alledaags materiaal verschillende spelletjes. 

Kinderen van Yes! Kinderopvang, SKR Kinderopvang en de kleutergroepen van OBS De Bosweide en CBS De Fontein kregen een VVE beweegkriebelles. De les bestond uit zes onderdelen waarbij de motorische ontwikkeling werd geprikkeld. Zo leerden zij wat zij met lege flessen, de vaat en een lepel en een ei konden doen. Ook kregen de peuterleidsters en leerkrachten van de groepen 1/2 oprfrisles waarbij zij leerden met simpel materiaal de kinderen anders kunnen laten bewegen. 

Op zaterdag 15 juni was er een ouder-kindactiviteit op het sportveld aan de Noordstraat. Tijdens deze activiteit lieten de kinderen hun ouders zien wat zij allemaal geleerd hebben. De bekende spellen, en nog wat extra spellen, werden uitgezet. Samen met hun ouders gingen zij aan de slag om de stempelkaart vol te krijgen. De deelnemende kinderen werden na het tonen van hun volle stempelkaart beloond met een presentje.

“Al met al was het project dit jaar weer een groot succes en wij hopen VVE beweegkriebels nog een lange tijd aan te bieden”, zegt Jerry Tieleman. In Bolnes is het volgende VVE moment in september.