Bewegen, spelen en leren op FuzeField

Een sportieve vrijdagochtend voor leerlingen van De Bosweide in Bolnes. Wethouder Fleur Stip (onderwijs) opende vlak voor het weekend het nieuwe FuzeField.

Een FuzeField is een spel dat is ontwikkeld voor het schoolplein. Het is een drukgevoelige beweegvloer van robuuste, duurzame materialen. Daarmee kunnen de kinderen springend spellen spelen op het bijbehorende scherm. Een FuzieField zorgt voor een leuke combinatie van bewegen, spelen en leren. Zo kunnen kinderen naast bewegingsoefeningen ook aardrijkskunde- of rekenvragen oefenen.

Enthousiasme

Wethouder Stip mocht het nieuwe spelonderdeel op het schoolplein in Bolnes openen. Ze knipte een lint door, om vervolgens zelf fanatiek een rondje te spelen. Dit deed ze samen met 3 leerlingen. Ze werden alle 4 enthousiast aangemoedigd door een grote groep leerlingen uit verschillende klassen, die aanwezig waren bij de officiële opening.

Directeur Karin van der Hoek: “Elke klas mag een paar momenten in de week gebruikmaken van het spel. Zo krijgt iedereen de kans op een interactieve les.” Maar ook buiten lesuren staat het FuzeField aan. “Je ziet veel enthousiasme bij de leerlingen. Ik zie regelmatig al om acht uur ’s ochtends kinderen in de weer op het spel, soms zelfs met hun ouders. Dat is heel leuk om te zien.”

De Bosweide is de eerste school in Ridderkerk met een FuzieField. Het spel is aangeschaft in samenwerking met de gemeente en werd betaald met subsidie uit het Nationaal Programma Onderwijs. De school heeft het restant zelf aangevuld, omdat de subsidie niet helemaal toereikend was.

Foto: Gemeente Ridderkerk