Bewoners Hollandsestraat boos op gemeente Ridderkerk

Na het ontvangen van een brief van de gemeente Ridderkerk zijn de bewoners van de Hollandsestraat in Slikkerveer flink boos op de gemeente. Aanleiding is het niet op korte termijn vervangen van een afgebrand speeltoestel.

Donderdagochtend 2 januari 2020 werd de brandweer om kwart voor vijf gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Hollandsestraat . Een tankautospuit rukte uit en ter plaatse troffen de brandweerlieden een Piratenschip als speeltoestel volledig in lichterlaaie aan. Met twee stralen hoge druk werd het vuur bestreden. De korte maar felle brand veroorzaakte forse rookontwikkeling. Nadat de resten goed waren afgeblust bleven er alleen wat verkoolde laatste delen over van het speelschip. 

De schade is € 30.000 en omdat de daders nog niet bekend zijn kan deze schade niet op hen verhaald worden. Het speeltoestel was ook niet verzekerd. De bewoners kregen van de gemeente Ridderkerk te horen dat het afgebrande speeltoestel pas wordt vervangen als een vervangend speeltoestel uit een andere wijk ter beschikking komt. In de brief naar de bewoners is ook gevraagd om informatie te delen over wie verantwoordelijkheid zijn voor deze schade.

In de raadsvergadering van donderdag 23 januari 2020 gaf de verantwoordelijke wethouder Peter Meij aan dat met de kennis van nu anders gecommuniceerd had moeten worden richting de bewoners van de Hollandsestraat. Hij gaf aan om snel met de bewoners in gesprek te gaan om tot een acceptabele oplossing te komen en de brief die aan de bewoners was verstuurd zal ook ter beschikking worden gesteld aan de gemeenteraadsleden.

Speelveld aan de Hollandsestraat in Ridderkerk-Slikkerveer

Foto’s: Michel van der Graaf