Lokaal

Bewoners komen Samen Buiten aan de Torenmolen

Het viel wijkbeheerder Caroline van Weenen op dat de bewoners aan de Torenmolen weinig buiten kwamen en daardoor geen contact hadden met elkaar. “De bewoners van dit specifieke complex hebben geen balkon of tuin, maar een aantal kijkt wel uit op een afgeschermde binnentuin. Toen de Corona uitbrak bleek ook nog eens dat een aantal bewoners vereenzaamden. Ze kwam op het idee om een project te starten om het contact tussen de bewoners te bevorderen, uiteraard veilig en op afstand. Inmiddels is het project Samen Buiten ook echt tot leven gekomen.

Caroline: “Ik heb contact gelegd met bewoners en hen gevraagd of zij het fijn vonden om iets met elkaar te gaan doen. Daardoor ging het ‘rollen’. Andere bewoners sloten boden spontaan aan om ook te helpen. We zijn vervolgens in gesprek gegaan om te bekijken of we iets in de binnentuin, die weinig werd gebruikt, konden organiseren.”

Van partytent tot tuinhark

Bewoners wilden heel graag een partytent zodat bewoners elkaar droog, op afstand en veilig konden ontmoeten. Wooncompas zorgde voor de partytent. De volgende stap is, dat bewoners plantjes, bloembollen en andere kleine dingen zoals een hark, schoffel of een gieter krijgen om het stukje binnentuin zelf bij te houden. “Inmiddels wordt er goed gebruik gemaakt van de partytent en vinden bewoners het fijn om elkaar buiten te ontmoeten. Je ziet de cohesie tussen de bewoners groeien,” vertelt Caroline trots.

Caroline benadrukt dat zij dit niet alleen heeft gedaan. “We kunnen dit alleen doen omdat we een mooie groep vrijwilligers hebben die actief meedoen. Daar ben ik heel blij mee, alleen samen kunnen we dit soort projecten van de grond krijgen.”

Bron: Wooncompas