Bewoners Slingehof bundelen krachten voor aanpak hofjes

De bewoners van de Slingehof gaan samen het achterstallige onderhoud van twee hofjes aanpakken. Dat werd besloten tijdens een bewonersavond op 22 februari 2022.

De hofjes die aangepakt moet worden, liggen midden in de Slingehof. Ze zijn in het beheer van de bewoners zelf. Na jaren van achterstalligonderhoud besloten twee enthousiaste bewoners dat het tijd was voor een opknapbeurt. De hofjes zijn zodanig verwilderd dat wethouder Peter Meij werd gevraagd om mee te denken.

Op 22 februari werd vervolgens een bewonersavond gehouden met de buurt. Met zestig bewoners werd gezamenlijk nagedacht over de toekomst van de hofjes. Er werden ideeën uitgewisseld en er was ruimte om vragen te stellen aan wethouder Meij. Het resultaat van de avond: het organiseren van een burendag waarbij bewoners gezamenlijk de hofjes gaan opknappen.

Wethouder Meij is blij met de betrokkenheid: “De bewoners van de Slingehof laten zien dat je met gebundelde krachten veel kan bereiken. Het is gaaf dat de buurt nu twee vliegen in één klap slaat: een burendag zorgt voor verbinding tussen buren en tegelijkertijd worden de hofjes opgeknapt.”

De burendag wordt gepland in april. Omdat er ook groot onderhoud nodig is, zal de gemeente eenmalig de hoge bomen terugsnoeien en de slechte bestrating aanpakken. De bewoners gaan deze dag zelf aan de slag met klein onderhoud en snoeiwerk. In de toekomst is onderhoud van de hofjes weer de verantwoordelijkheid van de bewoners.

Foto: Gemeente Ridderkerk