Bezoek Commissaris van de Koning aan Ridderkerk

Hoog bezoek aan Ridderkerk op donderdag 28 oktober 2021. Op deze mooie herfstdag heeft de Commissaris van de Koning (CDK), de heer Jaap Smit, een bezoek gebracht aan Ridderkerk.

De Commissaris doet dit vaker, vandaag niet alleen als CDK maar ook als vertegenwoordiger van de Minister van Binnenlandse Zaken.

De hele middag heeft de heer Smit gesproken met diverse vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de gemeenteraad, het college en natuurlijk met onze burgemeester mevrouw Anny Attema.

De bedoeling van het bezoek was de stemming te peilen die er is in Ridderkerk. De heer Jaap Smit is blij te kunnen vertellen dat hij kon constateren dat, ondanks dat uiteraard niet iedereen het met elkaar eens is, we in Ridderkerk op een mooie manier met elkaar omgaan.

Ook was een bezoek aan Nieuw Reijerwaard in de agenda opgenomen. De heer Jaap Smit was onder de indruk van de bedrijvigheid daar.

Er is verder ook gesproken over mobiliteit,  bereikbaarheid, de BAR samenwerking en de relatie tussen het college en de gemeenteraad. Onder andere over de enorme uitdagingen op het gebied van de woningbouw en de drukte rondom Ridderkerk.

De heer Smit verliet het gemeentehuis als een tevreden en blij mens. Tevreden hoe het gaat in Ridderkerk ten opzichte van andere gemeenten waar het soms heel anders toegaat en blij met de ontvangst en gesprekken die gevoerd zijn.

Zaterdag 30 oktober tussen 10.00 en 12.00 zal in het radioprogramma Prettig Weekend een gesprek te horen zijn met de heer Smit over dit bezoek.

Door Eric Harreman
Foto’s: Jos Wesdijk