Bezoekers weten afhaalservice Bibliotheek AanZet steeds beter te vinden

Boeken afhalen, een bezoekje aan de virtuele vestiging of deelnemen aan een online cursus: ook in tijden van lockdown is de Bibliotheek AanZet altijd dichtbij. Ondanks de geldende coronamaatregelen willen zij er zoveel mogelijk zijn voor de inwoners uit de regio. Gelukkig weten leden de afhaalservice steeds beter te vinden. Tijdens de huidige lockdown zijn er in totaal al zo’n 122.000 reserveringen afgehaald.

In verbinding

De bibliotheekmedewerkers zorgen dat de reserveringen tijdens speciale openingstijden aan de deur af te halen zijn. Hierbij wordt als vanzelfsprekend rekening houden met de geldende coronamaatregelen.  ‘’Met veel bezoekers maken we een gezellig praatje. Dat doen we graag, het is fijn om dat stukje verbinding te behouden’’, vertelt ze enthousiast. ‘ ’Ook vragen bezoekers vaker om advies, ze laten zich graag verrassen met nieuwe schrijvers of genres die ze normaal gesproken niet zo snel zouden kiezen’’, valt Ineke op.

Reserveren en afhalen

Ook gebruikmaken van de afhaalservice? Je kunt in de online catalogus op de website jouw materialen kiezen en reserveren. Als je reservering klaarstaat en je deze af kunt halen, krijg je een mail. Houd er rekening mee dat dit iets langer kan duren als de boeken van jouw keuze uit een andere vestiging moeten komen. In de periode dat de bibliotheek gesloten is, worden er geen boetes in rekening gebracht. Voor het afhalen van reserveringen en het terugbrengen van boeken worden speciale openingstijden gehanteerd. Om te voorkomen dat je voor een dichte deur staat, wordt aangeraden de vestigingspagina op de website in de gaten te houden voor actuele informatie over de afhaalpunten en openingstijden: www.debibliotheekaanzet.nl/vestigingen.

Virtuele vestiging

Daarnaast hoef je je dankzij de virtuele vestiging nooit te vervelen. Want als lid van de bibliotheek heb je hier 24 uur per dag toegang tot onze volledige collectie, waar je meer dan 29.000 e-books en 2.000 luisterboeken vindt. Ook kun je gebruikmaken van de Kennisbank waar je kunt kiezen uit een breed aanbod van online cursussen, digitale kranten, handige websites, voorleesfilmpjes en lees- en leerapps voor de jeugd.