Lokaal

Bezorgen nieuwe minicontainers gestart in Ridderkerk

Het bezorgen van de nieuwe minicontainers gebeurt per wijk. Eerst wordt de nieuwe minicontainer bezorgd en later de oude opgehaald. De nieuwe minicontainers hebben een adressticker op de achterkant, zodat u uw eigen container gemakkelijk kunt herkennen.

Alle laagbouwbewoners krijgen drie nieuwe minicontainers van 240 liter:

1 grijze container met groen deksel voor GFT (groente-, fruit- en tuinafval): u levert uw huidige bruine minicontainer voor GFT in

1 grijze container met een oranje deksel voor restafval (per 1 januari 2020 mag u hier ook het PMD bij aanbieden): u levert uw huidige groene minicontainer voor restafval in

1 grijze container met blauw deksel voor papier en karton

De communicatie van het nieuwe afvalplan laat wel te wensen over. De folder met uitleg over het nieuwe afvalsysteem is tussen de reguliere folders gestopt. Inwoners met een nee/nee of nee/ja sticker op hun brievenbus geplakt krijgen deze informatie dus niet. Deze folder is wel digitaal beschikbaar.

Er is zo aangedrongen op een goede communicatie en dit lijkt nu niet goed te gaan. In de folder van deze week staan data van voorlichtingsavonden in de wijken, Bolnes, Slikkerveer, Rijsoord en ’t Zand die vorige week al hebben plaats gevonden. Wel hebben de inwoners van Ridderkerk enkele weken een persoonlijke brief ontvangen waarin de data van de voorlichtingsbijeenkomsten en bezorging nieuwe minicontainers vermeld stonden. Waarom niet gekozen is om gelijktijdig de folder met deze brief mee te sturen is een raadsel.

Meer informatie

Website van NV BAR-Afvalbeheer: www.bar-afvalbeheer.nl

Veelgestelde vragen afvalbeleid Ridderkerk

Foto’s: Wessel Dekker
Video: Bert Mellaart