Bibliotheek AanZet verbindt in decembermaand: een programma voor en door inwoners

Dat december anders wordt dan anders, weten we allemaal. Toch kunnen we er samen een bijzondere maand van maken. Want juist in deze coronatijd staat december bij de Bibliotheek AanZet in het teken van verbinding en aandacht voor elkaar. De bieb stelt graag een programma samen dat daar volledig op aansluit, maar doet dat niet alleen. De bedoeling is een programma te maken voor en door inwoners. En daar is ongeveer 30 seconden van jouw tijd voor nodig.  

Aandacht voor elkaar

Normaal gesproken is december bij uitstek de maand van verbinding. Dit jaar moeten we met elkaar net even iets harder ons best doen om die verbinding tot stand te brengen. Bijvoorbeeld voor mensen die door corona hun huis niet uit kunnen of zich eenzaam voelen. Maar ook voor bijvoorbeeld jongeren die graag plezier willen maken maar daar beperkt de mogelijkheid voor hebben. In het kader van het landelijke initiatief ‘Aandacht voor elkaar’ dat de Rijksoverheid dit najaar is gestart, wil de Bibliotheek Aanzet een bijdrage leveren aan lokale verbinding en hoopt dat jullie mee willen denken. 

Doe je mee?

AanZet is razend benieuwd zijn naar jouw ideeën. Laat daarom weten wat jij zou willen doen tijdens deze bijzondere periode door de poll in te vullen. Want verbinden kunnen we niet alleen, samen maken we deze maand mooier voor iedereen. Op de website is daarom een poll geplaatst. Via een paar korte vragen worden jouw ultieme decembergevoel achterhaald. Vervolgens wordt bedacht hoe vertaald kan worden naar de programmering. Invullen kost je ongeveer 30 seconden. Uit alle input maakt de bibliotheek een selectie van ideeën die de komende weken in sneltreinvaart worden uit gewerkt.  Ook dat doen zij niet alleen, maar samen met jullie. Wil je meedoen? Ga dan naar de website van Bibliotheek AanZet. Let op: de poll werkt alleen als je de cookies (eenmalig) accepteert op debibliotheekaanzet.nl/.

Samen doen

Omdat een goed begin het halve werk is, heeft Bibliotheek AanZet al een aantal mooie activiteiten op de planning staan. Schuif op 2 december om 20.00 uur gezellig aan bij de digitale Meet-up met het thema ‘Solidair: de kracht van het samen doen’. Hierbij gaat de bieb onder andere in over waarom solidair zijn voor elkaar zo verbindend en krachtig werkt. En wordt er op 11 en 12 december het ‘Kerstster Festival Live’ georganiseerd. Deze tweedaagse livestreamsessie is te volgen via het Youtube-kanaal AanZet live. Kijkers kunnen  een eigen kerstnummer schrijven samen met de muzikanten van Hollands Diep. Als dat geen hit wordt tijdens jouw kerstdiner…