Bibliotheken weer open

Als alles goed gaat, is iedereen vanaf donderdag 20 mei weer welkom in de vestigingen van de Bibliotheek AanZet. Lekker struinen tussen de boeken, een krantje of tijdschrift doorbladeren aan de leestafel of gewoon even een praatje maken. Ook alle medewerkers van de bieb kijken hier enorm naar uit. In meerdere bibliotheken wordt ook weer langzaam gestart met toffe activiteiten voor jong en oud.

Stap voor stap

Stap voor stap breidt AanZet de diensten verder uit. De bieb is al heel blij dat iedereen weer ‘gewoon’ welkom is. Om boeken te lenen, maar ook om te lezen, leren, werken, studeren en te ontmoeten. “We zijn blij dat er straks weer mensen tussen de boeken lopen. En dat we er weer volop kunnen zijn voor alle inwoners van Ridderkerk. Met onze collectie, maar ook met activiteiten en de mogelijkheid om elkaar weer te ontmoeten in de bieb” zegt Anja, Bibliotheekmedewerker Ridderkerk

Door de veiligheidsmaatregelen is het nog niet mogelijk om de reguliere openingstijden te hanteren. En omdat elke vestiging anders is, is maatwerk noodzakelijk. Daarom kan het voorkomen dat het beschikbaar maken van de faciliteiten, zoals computers en printers, in sommige bibliotheken iets langer duurt. Kijk op de website voor de veiligheidsmaatregelen, aangepaste openingstijden en beschikbare faciliteiten.

Het (online) aanbod: activiteiten en meer

Achter de schermen is iedereen druk bezig om overal weer toffe activiteiten aan te bieden voor jong en oud. In enkele vestigingen zijn taalleerders bijvoorbeeld weer welkom. Maar ook online blíjft er van alles te doen en te leren. Als betaald lid van de Bibliotheek AanZet kun je in de virtuele vestiging kiezen uit ruim 34.000 e-books en 5000 luisterboeken. Daarnaast hebben álle leden toegang tot de Kennisbank en ruim 160 online cursussen. En ook het grootste deel van de activiteiten vindt nog steeds online plaats.

Leden kunnen meer

Je hóeft geen lid te zijn van de Bibliotheek om gebruik te maken van een deel van het aanbod. Zo ben je altijd welkom bij activiteiten. Maar als lid kun je wel meer. Nu dus ook weer in de vestigingen. Boeken lenen kan bijvoorbeeld al met het gratis Welkom-abonnement. En voor €48,- per jaar geniet je onbeperkt van alle diensten van AanZet. Dat is slechts €4,00 per maand. Meer weten over lid worden, onze collectie, activiteiten of het aanbod? Neem een kijkje op debibliotheekaanzet.nl.