Lokaal

Bieb helpt met online aanvragen zorgtoeslag, DigiD, rijbewijs verlengen en nog veel meer

Heb je zorg nodig? Of wilt je het voor iemand anders regelen? Een DigiD aanvragen om belastingaangifte te doen? Uw rijbewijs verlengen? Tegenwoordig moet je een hoop overheidszaken regelen via internet. Maar hoe pak je dit aan? De bieb helpt! 

Niet makkelijk

De gemeente, zorgverzekering, thuiszorg en de Belastingdienst. Ze hebben allemaal websites waarop je aanvragen en andere online formulieren moet invullen. En dat is niet altijd even makkelijk. Zeker niet als je het nog nooit eerder hebt gedaan. Daarom houdt Marjelle de Wit van de Bibliotheek Aanzet Ridderkerk Centrum en Slikkerveer spreekuur voor vragen over het regelen van digitale zaken. Iedere woensdag van 11:00 tot 13:00 uur in Bibliotheek Ridderkerk Centrum en iedere woensdag van 14:00 tot 16:00 uur in Bibliotheek Slikkerveer. Gratis, ook als je geen lid bent. Voor wie wil, heeft de bibliotheek een beveiligde computer beschikbaar om meteen aan de slag te gaan.

Ook cursussen

Wachtwoorden wijzigen, FaceTimen of een WiFi-verbinding maken? Ook met vragen over computers en internet kun je in de bieb terecht. Hier weten ze precies welke cursussen er zijn om beter (en veiliger) te leren werken met je telefoon, tablet, e-reader, laptop of sociale media.