Big Bazar in Ridderhof Ridderkerk gaat sluiten

Per 4 maart 2020 gaat de winkel van prijsvechter Big Bazar in Ridderhof Ridderkerk sluiten. Tot die tijd is er een totale leegverkoop aan de gang met flinke kortingen. Het is nog niet bekend wie deze lege plaats in het Winkelhart gaat opvullen.

Voorheen was in dit winkelpand Marskramer gevestigd totdat deze in januari 2018 gesloten werd. Vastgoedeigenaar Episo spande destijds een kort geding aan, omdat Marskramer zijn deuren in winkelcentrum Ridderhof had gesloten. De winkelketen zegde zijn huurovereenkomst – dat toen nog twee jaar doorliep – op,  omdat Blokker Holding de exploitatie van alle eigen filialen ging staken. Bovendien was het filiaal in Ridderkerk volgens het bedrijf al jaren zwaar verlieslatend.

Episo voorkwam dat in eerste instantie via een kort geding, omdat er een overeenstemming bereikt tussen beide partijen. Marskramer verhuurde toen zijn winkel in Ridderkerk onder aan zusterformule Big Bazar.

In april 2020 heeft topman Michiel Witteveen van Blokker Holding  de winkelketens Blokker en Big Bazar overgenomen. De vestiging in Ridderkerk komt biedt blijkbaar geen goede financiële toekomst.