Lokaal

Bladruimen gaat weer van start

Ook Ridderkerk kleurt weer rood en oranje door alle herfstbladeren. Deze week start de gemeente met het ruimen van bladeren die al gevallen zijn. U kunt zelf bladeren kwijt in bladkorven.

De gemeente ruimt bladeren op om stoepen en straten veilig en toegankelijk te houden. Het kan zijn dat na het ruimen er toch weer bladeren komen te liggen. In de zes weken voor kerst wordt alles weggeblazen of opgeruimd.

Eerst werden bijna alle bladeren opgeruimd. Sinds een aantal jaar laat de gemeente ze steeds meer liggen. Zij blazen het blad dan zo veel mogelijk tussen de planten en struiken. Blad is namelijk een goed winterdek voor planten en een natuurlijke bron van bemesting. Ook is het een schuil- en voedselgelegenheid voor insecten, vogels en kleine zoogdieren.

Bladkorven

Er zijn op verschillende plekken bladkorven neergezet. Wanneer u uw straatje aanveegt, kunt u daar de bladeren in kwijt. Bladafval uit uw tuin mag er ook in, maar de korven zijn niet bedoeld voor grond en takken. Laat vooral wat bladeren liggen in uw tuin. Vogels en egels vinden er hun maaltijd aan insecten. De korven worden af en toe verplaatst. De medewerkers van de gemeente controleren ze regelmatig en legen ze als ze vol zijn.