Lokaal

Bloemgenoten zorgen voor zomerse bloemen van Ridderkerkse bodem

Een uit de hand gelopen hobby, zo noemen Tim van den Hoek (25) en Sven van Wijk (23) het zelf. Onlangs zijn deze jonge ondernemers ‘Bloemgenoten’ gestart. 

In de achtertuin van Tim kweken zij zelf bloemen van het seizoen en verkopen deze in kleurrijke boeketten. Door lokaal geteelde bloemen te kopen maak je een duurzame keuze, draag je bij aan meer biodiversiteit en steun je lokale ondernemers, is de gedachte. 

De jongens hebben ervaring opgedaan door het hebben van een moes- en bloementuin de afgelopen jaren. Vorig jaar waren de bloemen zo’n succes dat het begon te kriebelen om hier iets mee te doen. Veelal door inspiratie bij flower farms in Amerika, waar lokaal geteelde bloemen erg populair zijn, werd er besloten om dit concept in Ridderkerk uit te rollen. 

Door het warme weer van afgelopen weken staan de eerste bloemen nu in bloei en kan gestart worden met de verkoop. Naast losse boeketten bieden de Bloemgenoten ook abonnementen aan waarbij men elke maand of elke twee weken een boeket ontvangt. 

De bloemen kunnen elke week op vrijdagmiddag of zaterdagochtend afgehaald of bezorgd worden. Afhankelijk van de weersomstandigheden loopt de verkoop tot oktober. 

Voor meer info, kijk op bloemgenoten.nl.