Lokaal

Boek ‘Hogerop vanuit Ridderkerk’ uitgereikt aan geportretteerden

Ter gelegenheid van het afscheid van Anny Attema als Burgemeester van Ridderkerk op 11 mei 2023, is er een boek uitgegeven, getiteld ‘Hogerop vanuit Ridderkerk’. Hierin worden de verhalen verteld over Anny Attema en 29 andere (voormalige) Ridderkerkers, die landelijke bekendheid verwierven op gebied van politiek, wetenschap, bouw, sport, kunst, film en muziek. 

Donderdagavond 1 juni 2023 waren vele in het boek geportretteerden in het Museum Ridderkerk Oudheidkamer aan de Kerksingel in Ridderkerk aanwezig, waaronder oud-minister Cora van Nieuwenhuizen en zanger Lee Towers. Zij kregen een exemplaar van dit boek overhandigd kregen. Oud-Ridderkerk-voorzitter Jan Verhoeven verwelkomde de aanwezigen. 

Johan Kruithof, de schrijver van dit boek, hield een korte toespraak en vertelde hoe hij tot het schrijven van dit boek gekomen was en hoe hij hierbij te werk ging. Er volgden daarna nog enkele korte toespraken van diegenen die nog iets over het boek wilden vertellen. 


Dat dit boek een succes is, bleek onder meer uit het feit dat al over een tweede deel wordt nagedacht. Het boek is te koop in Museum Ridderkerk Oudheidkamer en in de boekhandel. 


Na de uitreiking van de boeken en een groepsfoto hebben de gasten de rest van de avond in ongedwongen sfeer nader kennis met elkaar gemaakt en herinneringen opgehaald aan hoe het vroeger was.

Foto’s: Erik Jonkman
Jos Wesdijk