Lokaal

Boek met tips voor financiële opvoeding

“Later word ik rijk” is de titel van het nieuwe boek van de Ridderkerkse Joëlla Opraus en Annelou van Noort. Het duo, ook bekend als MoneyRebels, geeft hierin tips aan ouders voor de financiële opvoeding van hun kinderen: “Het is heel laagdrempelig. Je hoeft echt geen financieel wonder te zijn om dit te kunnen toepassen.”

Joëlla Opraus (40) gaf bijna vijftien jaar geleden haar werk bij een bank op om te gaan werken in de schuldhulpverlening. Ze startte de blog “How 2 Spend It” en begon met het geven met workshops. “Ik heb meegemaakt wat het met mensen doet als ze niet goed rond kunnen komen. En lang niet altijd is er goed financieel inzicht. Dat wil ik de nieuwe generatie graag meegeven” zegt de financieel expert over de insteek van haar tweede boek.

Ouders krijgen in dit boek na elk themahoofdstuk tips die voor hun kroost toepasbaar is in de leeftijd van 4 t/m 24 jaar. “Online komt er tegenwoordig veel op onze kinderen af. Ze hebben het gemak van online kopen en worden op allerlei manieren verleid om nog meer uit te geven. Maar als het goed is zijn ouders nog altijd de grootste influencers van hun kinderen. Ga het gesprek dus ook aan als het geld betreft” stelt Joëlla.

Belangrijkste boodschap van het boek is dat men steeds een plan moet hebben om binnen de lijnen te kunnen blijven. “En kaart de zaken op tijd aan. Anders blijf je achter de feiten aan lopen.”

“Later word ik rijk” (320 pagina’s) kost in de winkel € 22,99. Als e-book kost een exemplaar € 12,99.

Door: BAR Lokale Media, deze week te lezen in De Combinatie.