Lokaal

Boeken voor de Speelgoedbank

Kinderburgemeester Maylin Ouwens overhandigde donderdag 25 januari 2021 vijf tasjes met kinderboeken aan Speelgoedbank Ridderkerk. Miriam Renzen nam de vijf tassen in ontvangst. De Speelgoedbank zorgt dat kinderen de boeken cadeau krijgen op 5 december.

Maylin kreeg deze boeken van Bibliotheek AanZet, om uit te delen aan kinderen uit gezinnen die het financieel minder goed hebben. De kinderburgemeester besloot de boeken daarop te schenken aan de Speelgoedbank, zodat zij de boeken eerlijk kunnen verdelen.

Initiatief Kledingbank

De Speelgoedbank is een initiatief van de Kledingbank en huist in de voormalig Huishoudschool aan de Koninginneweg. Er wordt gebruikt speelgoed ingezameld. Dat wordt grondig schoongemaakt en weer weggegeven aan kinderen in gezinnen waar wat minder te besteden is. In Ridderkerk zijn dat er ongeveer duizend.

Ook de Verjaardagstas, een initiatief van Kledingbank Ridderkerk, wordt in de Speelgoedbank klaargemaakt. Dat is een tas met ingepakte cadeautjes voor de jonge kinderen en een tas met een cadeaukaart voor de middelbare scholieren.

Kinderburgemeester

Maylin Ouwens is de eerste kinderburgemeester van Ridderkerk. Ze werd op 8 december 2020 geinstalleerd. Maylin wil als kinderburgemeester werken aan meer respect voor hulpdiensten, actie tegen pesten op school, opruimacties tegen zwerfaval, en het mogelijk maken dat kinderen van ouders met weinig geld ook aan sport kunnen doen.

Foto: Gemeente Ridderkerk