Lokaal

Boodschappengeld voor Voedselbank

De Voedselbank Ridderkerk kan een jaar lang voor € 900 per maand boodschappen doen. Rotary Ridderkerk betaalt de kassabonnen tot een bedrag van € 10.800. De gift is met terugwerkende kracht ook voor december gedaan.

De gift werd symbolisch door Rotaryvoorzitter Robert van Wijngaarden overhandigd met een boodschappentas. De leden van de Rotaryclub hebben het geld met verschillende acties bij elkaar gebracht. De kassabonnetjes per 1 december mag de Voedselbank bij de Rotary inleveren.

Verse producten

De Voedselbank ‘winkelt’ als het nodig is in de supermarkt van Jumbo. “We hebben niet altijd voldoende verse producten. Dan moeten we bijkopen om mensen niet teleur te stellen. Vooral op maandag hebben we vaak een dip. Dan zijn er minder groenten. We krijgen gelukkig veel, maar het is niet voor alle dagen voldoende” vertelt Mariam Renzen van de Voedselbank. Zij is daarom enorm blij met de Rotarygift.

Meer aanloop

Voor de lokale Voedselbank zijn nu 76 vrijwilligers actief. Steeds staat er een groepje van hun klaar om op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag gratis voedsel mee te geven aan Ridderkerkers die (tijdelijk) krap zitten.
Dat worden er in de huidige omstandigheden steeds meer. Gemiddeld werd de winkel van de Voedselbank dagelijks bezocht door zo’n 100 personen. Dit jaar steeg dit gemiddelde naar 135. Afgelopen week waren dat er elke dag zo’n 150.
In totaal helpt de Voedselbank Ridderkerk nu 560 gezinnen en heeft daarmee opgeteld bijna 1600 monden te voeden. De klandizie is gemêleerd. Er zijn mensen bij met een uitkering, AOW’ers zonder pensioen en mensen in de schuldsanering.

Door: BAR Lokale Media, deze week te lezen in De Combinatie.