Boom markeert afspraken ‘Samenwerking Slikkerveer’

In het grasveld aan de Willemstraat staat sinds vorige week een nieuwe boom. De boom is geplant door wethouder Marco Oosterwijk (wonen), voorzitter Adrie Preesman van woningbouwvereniging Samenwerking Slikkerveer en Rens Bok van de bewonerscommissie. Voordat het planten begon, ondertekende dit drietal zogenoemde prestatieafspraken tussen gemeente en woningbouwvereniging.

De afspraken zijn voor de periode 2022-2026. Ze gaan over betaalbaar wonen, plannen voor de woningvoorraad, duurzaamheid en de leefbaarheid van de buurt. De afspraken zijn mede ondertekend door de bewonerscommissie.

Samenwerking

Samenwerking Slikkerveer heeft 137 eengezinswoningen, 32 seniorenwoningen en 1 winkel aan de Beiersestraat, Amaliastraat, Juliana van Stolbergstraat en de Willemstraat. De vereniging heeft twee medewerkers voor de dagelijkse werkzaamheden: Linda van der Sluis en Kimberley Huizer. Het bestuur bestaat uit drie bevlogen vrijwilligers, met Adrie Preesman als voorzitter.

Historie

‘Samenwerking Slikkerveer’ is in 2000 ontstaan uit een fusie van de Vereniging tot Verbetering der Volkshuisvesting “Uitbreiding Slikkerveer” (1919) en Vereniging tot Verbetering “Slikkerveer” (1914). In de beginjaren van de twee verenigingen werden de huurwoningen opgeleverd met twee ledikanten inclusief matrassen. Huizen zonder bedstee en met een trek-wc waren voor die tijd een luxe. De woningen waren niet groot, maar konden toch gezinnen met meerdere kinderen bergen. De grote tuien bij de woningen werden meestal gebruikt als moestuin.

Foto: Gemeente Ridderkerk