Boomfeestdag aan de Visvliet in Ridderkerk

Vorige week woensdag was het Boomfeestdag in Ridderkerk. Leerlingen van groep 7 van De Botter plantten met wethouder Peter Meij die ochtend bomen aan de Visvliet. De kinderen kregen in de klas eerst een les over het belang van bomen en groen. Daarna gingen ze naar de locatie om bomen te planten. Bomen maken de gemeente niet alleen mooier, maar zorgen ook voor schonere lucht door de opname van CO2 en fijnstof. Bovendien produceren bomen zuurstof.

De aanplant was dit jaar op een bijzonder locatie: aan de Visvliet. Daar moesten de kastanjebomen in 2017 vanwege kastanjebloedingsziekte gekapt worden. Bewoners vroegen de gemeente te onderzoeken of er nieuwe bomen aangeplant kunnen worden. Die nieuwe bomen mochten de leerlingen van De Botter nu in de grond zetten.

De bomen zijn vervangen door boomsoorten die beter geschikt zijn voor de locatie, zoals winterlindes en esdoorns. Ze krijgen zowel onder als boven de grond voldoende ruimte om uit te groeien tot volwassen bomen.

Het doel van Nationale Boomfeestdag is kinderen meer inzicht, kennis en begrip voor bomen te geven. Door hen de wondere wereld van bomen te laten beleven, leren kinderen het belang van bomen voor een duurzame leefomgeving en worden ze geïnspireerd zelf hun steentje hieraan bij te dragen. Het streven is om elk kind in zijn of haar basisschooltijd minimaal één boom te laten planten.

Foto: Gemeente Ridderkerk