Lokaal

Boomfeestdag opnieuw aan de Visvliet

Woensdag 16 november 2022 was het Boomfeestdag in Ridderkerk. Leerlingen van CBS De Bongerd plantten met wethouder Peter Meij die ochtend bomen aan de Visvliet.

De kinderen kregen vorige week in de klas al een les over het belang van bomen en groen. Woensdag gingen ze naar de locatie om bomen te planten. Bomen maken de gemeente niet alleen mooier, maar zorgen ook voor schonere lucht door de opname van CO2 en fijnstof. Bovendien produceren bomen zuurstof.

De aanplant was dit jaar weer op een bijzonder locatie: aan de Visvliet. Daar moesten de kastanjebomen in 2017 vanwege kastanjebloedingsziekte gekapt worden. Bewoners vroegen de gemeente te onderzoeken of er nieuwe bomen aangeplant kunnen worden. Een deel van die nieuwe bomen mochten de leerlingen nu in de grond zetten. Vorig jaar was die eer aan leerlingen van De Botter, in een ander gedeelte van de straat. De bomen zijn vervangen door boomsoorten die beter geschikt zijn voor de locatie, zoals lampionbomen, kansenbomen, amur kurkbomen en iepen. Ze krijgen zowel onder als boven de grond voldoende ruimte om uit te groeien tot volwassen bomen.

Het doel van Nationale Boomfeestdag is kinderen meer inzicht, kennis en begrip voor bomen te geven. Door hen de wondere wereld van bomen te laten beleven, leren kinderen het belang van bomen voor een duurzame leefomgeving. En worden ze geïnspireerd zelf hun steentje hieraan bij te dragen.