Bootjes in de Waal opgeruimd

Gemeente Ridderkerk en Waterschap Hollandse Delta hebben op donderdag 1 oktober 2020 een aantal illegale vaartuigen en steigers langs de Waalweg verwijderd, tussen de Rijksstraatweg en boothelling Rijsoord.

De meeste bootjes en steigers werden al lange tijd niet meer gebruikt, waren in verval geraakt en soms half gezonken. Omdat dit schade veroorzaakte en een gevaar vormde voor de waterkwaliteit, zijn ze weggehaald.

Verwijderingsbijdrage

Eigenaren van de weggehaalde bootjes en steigers kunnen zich tot 24 december aanstaande melden via het waterschapsloket van Waterschap Hollandse Delta. Tegen betaling van de verwijde- ringsbijdrage krijgen ze dan hun bezit weer terug. Gebeurt dit niet, dan worden deze vernietigd.

Laatste oproep

Op 28 oktober zijn de resterende boten en steigers van een flyer voorzien met een laatste oproep aan de eigenaren deze op te halen. Deze worden vanaf 19 november opgeruimd. Uiteraard geldt dit niet voor bootjes en/of steigers op eigen terrein.

Het waterschapsloket bellen kan via (0900) 2005 005. Op wshd.nl/contact vindt u de overige contactgegevens en een meldingsformulier.

Foto: Gemeente Ridderkerk