Borden waarschuwen nu beter voor blauwe zone

Afgelopen periode is veelvuldig door BOA’s gecontroleerd op het gebruik van de blauwe (Parkeer) schijf op het Dillenburgplein in Slikkerveer.

Helaas voor bezoekers zijn daarbij verschillende bekeuringen uitgedeeld. Uiteraard vinden alle partijen (bezoekers en winkeliers) dat vervelend. Dat is natuurlijk niet de bedoeling van een blauwe zone. Goede bereikbaarheid van de winkels wel. Veel bezoekers van het Dillenburgplein vinden het nu vooral onduidelijk en daarom oneerlijk dat zij zijn bekeurd. Een waarschuwing had fijn geweest, maar daar doen de BOA’s niet altijd aan. Bezwaar aantekenen tegen de opgelegde bekeuring is zeker kansrijk en aan te raden. Goede signalering en borden ontbreken immers en zorgen voor verwarring.

De aan de buitenkant van het plein geplaatste borden maken niet duidelijk waar wel of niet met de parkeerschijf geparkeerd moet worden. Na de terecht teleurstellende reacties van bezoekers van het plein heeft de winkeliersvereniging nu op eigen initiatief nis te verstane verkeersborden opgehangen: “Lekker duidelijk! Zullen we maar zeggen. U bent nu gewaarschuwd.”

De blauwe zone voor het Dillenburgplein is sinds vorig jaar april van kracht. De bedoeling was voor een proefperiode van een jaar, maar de gemeente heeft dit verlengd omdat er door de effecten van corona geen conclusies uitgetrokken kunnen worden.

Door BAR Lokale Media, deze week te lezen in De Combinatie.