Lokaal

Bouw Binnenrijk en renovatie sporthal Drievliet in volle gang

In de wijken Drievliet en Het Zand wordt druk gebouwd en verbouwd. De renovatie van sporthal Drievliet is in volle gang. Op 29 augustus 2022 begon aannemer Vaessen Bouwbedrijf BV met de werkzaamheden. De sporthal wordt medio juli dit jaar opgeleverd.

Kees Lelivelt, projectleider van Gemeente Ridderkerk: “Op dit moment wordt aan het dak gewerkt. Daar komen twee soorten zonnepanelen op. De ene soort wekt elektriciteit op en de andere gebruikt de warmte van de zon om water op te warmen.” Op woensdag 22 februari 2023 wordt gevierd dat het hoogste punt is bereikt. Wethouder Henk van Os brengt dan een bezoek aan de sporthal.

Binnenrijk

Aan de andere kant van de Vlietlaan worden 133 koopwoningen gebouwd. Op 8 september 2022 is de bouw van Binnenrijk gestart. Inmiddels zijn vrijwel alle woningen verkocht.


Alle woningen worden energieneutraal en gasloos gebouwd. De aannemer gebruikt daarnaast bouwmaterialen en -methoden die een zo laag mogelijke milieu-impact hebben. In het plan komt een waterpartij met daarin een speeleiland: een perfecte plek voor kinderen om in een natuurlijke omgeving te spelen.


Meer informatie

Op de pagina Renovatie sporthal Drievliet van de gemeentelijke website leest u meer informatie over de werkzaamheden aan sporthal Drievliet. Met vragen kunt u ook terecht bij het wekelijkse inloopuurtje, elke dinsdag tussen 10.00 en 11.00 uur in de bouwkeet bij de sporthal.

Foto’s: Wessel Dekker