Lokaal

Bouw laatste blok Binnenrijk begonnen

Wethouder Kees van der Duijn Schouten gaf donderdag 28 maart 2023 het officiële startsein voor de bouw De Reijer, het laatste blok van project Binnenrijk.

Hij liet een fles champagne knallen tegen een van de muren van het complex in Drievliet/Het Zand. De toekomstige bewoners waren erbij.

Binnenrijk is te vinden op de hoek van de Vlietlaan en Erasmuslaan. Binnenrijk bestaat uit 3 blokken met in totaal 133 koopwoningen, zowel eengezinswoningen als appartementen. De Reijer is het derde gebouw. Deze laatste fase omvat 27 eengezinswoningen, waarvan er 26 zijn verkocht. De bouw van De Gere en De Riede ging al eerder van start.

Binnenrijk is ontworpen als duurzaam project: alle gebouwen zijn energieneutraal en gasloos. En er zijn bouwmaterialen en -methoden geselecteerd met een zo laag mogelijke milieu-impact. Het project is ontwikkeld door Timpaan (Hoofddorp) en Amare Vastgoed (Ridderkerk). Wagemakers Bouw en Ontwikkeling uit Oss is de bouwer.

Na de bouw pakt de gemeente de buitenruimte aan, in samenspraak met de bewoners. Er komt groen en water en er komen mogelijkheden voor buitensport. Wethouder Kees van der Duijn Schouten: “Met ook de gerenoveerde sporthal Drievliet in de buurt is er geen excuus meer om niet meer te bewegen.’’ Hij riep de toekomstige bewoners op niet alleen te investeren in een mooie inrichting maar in elkaar als buren.

Foto: Gemeente Ridderkerk