Lokaal

Bouwstad 2023 in Slikkerveer van start

Bij SWS-Slikkerveer is maandag 10 juli 2023 Bouwstad weer van start gegaan. Alle plekjes waren gevuld dus gingen vandaag 120 kinderen aan de slag om een zo mooi mogelijk bouwwerk te maken.

Na het omdoen van de verplichte bandjes werden er twee korte toespraakjes gehouden door juf Christa en Burgemeester Marco Oosterwijk. Waar de juf vooral de regels en wat praktische punten aanhaalde, riep de burgemeester op tot samenwerking en vooral niet met de hamer op je vingers slaan. Daar was juf Christa het helemaal mee eens, want, zei de juf, er is maar één pleister…

Na de toespraken ging de burgemeester voorop naar de bouwlocatie. Daar aangekomen verrichtte hij de openingshandeling door een balk door te zagen en mochten de kinderen de bouwlocatie betreden. Al snel hadden alle groepjes hun plekje gevonden en kon er aan de bouw begonnen worden. Dat de kinderen nog genoeg fantasie hebben bleek wel uit de bouwplannen. Zo wordt er de komende dagen hard gewerkt aan onder andere een spookhuis, bunker, auto, villa en snoepkraam.

Goed voorbereid

Sommige kinderen kwamen dit jaar voor het eerst en keken hun ogen uit. Anderen hadden duidelijk meer ervaring en namen hun eigen gereedschapskist mee. Die was thuis al goed gevuld met spijkers, hamers, een zaag en zelfs een boor. De meest ervaren kinderen hadden thuis ook al een bouwtekening gemaakt.

Het plan van aanpak


Nadat de taken in de groepjes verdeeld waren, werd het gereedschap opgepakt en al snel klonk het geluid van een echte bouwplaats.


Geïnteresseerden kunnen ook zelf een kijkje komen nemen bij de bouw. Bouwstad duurt nog tot en met komende vrijdag. De openingstijden tot en met donderdag zijn tussen 09.30 uur en 15.30 uur. Donderdag worden de bouwwerken van een laagje verf voorzien. Vrijdag kunnen de kinderen terecht vanaf 09.30 uur en zal na de lunch, zo rond 13.00 uur, de prijsuitreiking zijn.

Tekst en foto’s: Wendy Harreman