Lokaal

Bouwstad Slikkerveer: dag drie

Op de derde dag van Bouwstad zijn alle gebouwen aan de buitenkant zo goed als klaar. De nadruk lag vandaag bij veel groepen op de details. Een mooi schuin dak, een hekwerk op het dak, tafeltjes, stoeltjes en zithoek buiten kregen vandaag heel veel aandacht. Vanaf de buitenkant van het hek was goed te zien dat bijna elk gebouw nu ook een ladder heeft om op het dak te komen.

Sommigen vonden toch nog de tijd om hun huis van een extra kamer of aanbouw te voorzien zodat ook iedereen binnen een plekje heeft.Quiz-tijd

Na al het harde werken van de afgelopen dagen was er ook even tijd voor wat ontspanning. Juf Christa had nog een quiz in de aanbieding met diverse onderdelen. Zo was er een foto waarbij de kinderen moesten benoemen welke snoepsoort ze zagen, waren er dierenvragen, sportvragen en vragen die je maar net moest weten. Voor de gokkers waren er ook wel waar/niet waar vragen zoals: geeft een nijlpaard roze melk (niet waar), er staan 16 Holle Bolle Gijs-prullenbakken in de Efteling  (niet waar) en in elk werelddeel ligt een stad die Rome heet (niet waar). Als afsluiting werden de kinderen getrakteerd op een ijsje. 


Na deze derde klusdag gingen de kinderen moe maar voldaan naar huis. Tijd om even goed uit te rusten want morgen komen de verfkwasten erbij en krijgen alle bouwwerken een mooi kleurtje.

Tekst en foto’s: Wendy Harreman