Lokaal

Bouwstad Slikkerveer: dag twee

Ook op de tweede dag werd er nog druk getimmerd en gezaagd aan de bouwwerken van Bouwstad. Het dorp aan de Reijerweg in Slikkerveer begint al aardig vorm te krijgen. De meeste bouwsels zijn ondertussen van een dak voorzien en de kinderen zijn gestart met het maken van het interieur. Werkelijk overal wordt aan gedacht. Zo krijgt het restaurant tafels en stoelen, en heeft de villa een eigen brievenbus.


Aan de knutseltafel wordt hard gewerkt aan gordijnen, slingers en (menu-)borden om de gebouwen te versieren.

De meeste bouwplannen van maandag werden ook daadwerkelijk uitgevoerd zoals bedacht. Sommige groepen hebben hun bouwplannen aangepast. Zo werd de garage een tent en de auto een boot. Maar dat veranderde niets aan het enthousiasme van de kinderen.

Natje en droogje

Ondanks dat er een lekker windje stond, was het in de zon best warm. Daarom stond er ook vandaag de hele dag drinken dat de kinderen zelf mochten pakken. Later op de dag was er nog een extraatje in de vorm van een ijsje, en ook de snoepkraam deed de hele dag goede zaken.

Tussen het bouwen door was er ook nog tijd voor wat ontspanning met een gezamenlijk dansje onder leiding van de jury. Diezelfde jury kwam ook nog langs om te kijken of het bouwterrein rondom de bouwwerken er netjes bij lag. Gelukkig ging dat overal goed.

Woensdag is dag drie en wacht de kinderen een nieuwe verrassing.

Tekst en foto’s: Wendy Harreman