Lokaal

Bouwstad Slikkerveer: dag vijf, finaledag!

De laatste dag werd vooral gebruikt door de bouwers om de laatste puntjes op  de i te zetten. Zo werden diverse bouwsels aangekleed met gordijntjes, plantjes, kussentjes op de bank, een scheepszeil, vlaggen en na een nacht slapen zat er in het spookhuis zelfs spinrag. 

Hier en daar werd ook nog een laatste plankje vastgezet om maar genoeg punten te halen bij de jury. Laatste lunch

Na al het harde werken was het tijd voor de laatste lunch. Alle kinderen werden getrakteerd op patatjes met wat lekkers erbij en natuurlijk was er nog een ijsje toe. 

In de tussentijd nam de jury de kans waar om nog een allerlaatste rondje te maken over het terrein om de laatste punten te verdelen.

Visite

Na de lunch moesten de kinderen nog één keertje terug om te kijken of alles er netjes bij  lag. Want na een week hard werken was het tijd voor visite. Vaders, moeders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en vriendjes kwamen in grote getale het voormalige bouwterrein op gestroomd om te zien wat de kinderen gemaakt hadden. En natuurlijk moesten ook alle bankjes, stoeltjes en krukjes getest worden en werd er overal ook binnen een kijkje genomen. 


Veel complimentjes werden gemaakt voor de noeste arbeid van de kinderen. 


Tot slot mochten de kinderen in de tent plaatsnemen  en alle gasten erbuiten. Het was tijd voor de prijsuitreiking. Juf Christa bedankte nog iedereen van Wijkcentrum Slikkerveer voor hun inzet. Zij roemde het gedrag van de kinderen en het enthousiasme waarmee er de afgelopen week gebouwd werd. Ook nodigde ze alle kinderen uit om vooral volgend jaar weer mee te doen. En als laatste was het tijd voor de prijsuitreiking.


Nadat alle punten geteld waren zag de top 3 er als volgt uit:

1e plaats: het Eetkraampje van groep 14


2e plaats: de Boot van groep 8


3e plaats: de Villa van groep 15

Tekst en foto’s: Wendy Harreman