Lokaal

Bouwstad Slikkerveer wederom succesnummer

Een oorverdovend getik van hamers en ronkende accuboormachines klinkt dinsdagmiddag 12 juli 2022 in Ridderkerk Slikkerveer. Stichting Wijkactiviteiten Slikkerveer (SWS) organiseert ook dit jaar het populaire evenement Bouwstad.


Afgelopen maandag 11 juli werd de officiële opening verricht door wethouder Fleur Stip. Daarna kregen de kinderen een plek op het veld toegewezen waar zij hun creatie deze week kunnen bouwen. Dit kan naar eigen creativiteit zolang het maar verantwoord en volgens vooropgestelde regels voldoet.

De kinderen trekken massaal aan de pallets en slepen die naar de plek waar hun bouwwerk gaat verrijzen. Willem Buying, voorzitter van SWS, is dan ook blij met de 112 kinderen die op het terrein aan het bouwen zijn. Het evenement zit dan ook helemaal vol.


Het bouwen wordt zeer serieus genomen door de kinderen. Eén deelnemer had vooraf thuis een grote bouwtekening gemaakt en wist precies wat hij deze week gaat bouwen en pakt de klus dan ook projectmatig op.

Tot op heden heeft de EHBO het gelukkig rustig. Op dit moment is er nog geen hitteplan van kracht en per dag wordt dit bekeken. Voor extra verkoeling zijn voor de zekerheid wel twee zwembadjes op het grasveld neergezet.

Ouders en bekenden mogen het terrein niet op maar dat weerhoudt mensen niet om van achter het hek toe te kijken. Op vrijdag 15 juli na de lunch van 13.00 uur is de prijsuitreiking en dan zijn de  ouders wel welkom.


Foto’s: Wessel Dekker