Lokaal

Brandweer Ridderkerk in actie voor Sophia Kinderziekenhuis

De vrijwilligers bij de brandweer komen veel tegen tijdens hun werkzaamheden. Ze rukken uit voor brandbestrijding, hulpverlening bij ongevallen of aan dieren, maar ook voor reanimaties en andere vormen van assistentie aan de ambulancedienst. Vanuit de personeelsvereniging worden ontspannen activiteiten georganiseerd voor zowel de vrijwilligers als hun partners en gezinnen. Zij vormen een belangrijke steun voor de brandweerlieden.

Dit jaar wil de brandweer vanuit de vereniging ook iets voor een goed doel doen. Een goed doel was snel gevonden toen het verzoek binnenkwam van de Sophia City Tour om de Ridderkerkse kazerne te bezoeken. Een groep patiëntjes komt met hun familie een middag op bezoek om leuke activiteiten te doen en even een dag niet ziek te zijn. Dit geldt ook voor ouders en broertjes en zusjes, zij maken alles van dichtbij mee en verdienen ook een uitje.

Het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis is een prachtig doel om ook financieel te steunen. Om een financiële bijdrage mogelijk te maken verkopen de brandweervrijwilligers oliebollen. Deze kunnen vanaf heden besteld worden via www.oliebollenactieridderkerk.nl maar ook gekocht bij de kazerne op zaterdagochtend 14 oktober. Alle informatie over het doel, het bestellen en de verkoop is te vinden op voornoemde website. De brandweer hoopt op een groot aantal bestellingen voor dit mooie doel!

Foto: Dennis van Wingerden