Brandweer Ridderkerk paraat voor stormschade

De storm die dit weekend over nederland raast, geeft ook in Ridderkerk blijk van aanwezigheid. Sinds zondagmorgen 11.00 uur zijn beide Tank Auto Spuiten (TAS) van de brandweerpost Ridderkerk op straat.

De eerste TAS staat samen met een ladderwagen aan de Mauritsweg waar losse dakpannen naar beneden komen. Bij Verolme aan de Oostdijk staat de tweede TAS. Hier dreigt een stelling van het dak te waaien. Gezien de grote drukte in de regio worden de voertuigen decentraal aangestuurd.

Het KNMI verwacht dat de zware windstoten nog tot in de middag aanhouden. Mocht u de weg opgaan, wees dan alert en pas uw rijstijl aan.

Update 12.15: De eerste TAS gaat door voor stormschade naar de Ringdijk. Het gaat hier om een loshangend breibord. De tweede TAS gaat vanaf de Oostdijk naar de Karper waar er stormschade is aan een dak; losliggende dakpannen.

Update 13.32: Na een korte rustige periode gaat om 13.24 uur de eerste TAS voor een melding van gevaarlijk liggende dakpannen naar de Diepenbrockstraat.

Update 13.48: De dakpannen aan de Diepenbrockstraat worden weggehaald/teruggelegd met behulp van een hoogwerker.

Update 14.07: Om 13.56 uur is de tweede TAS ook weer op straat gekomen voor een melding van stormschade aan de Burgemeester de Zeeuwstraat. Nog onbekend wat.

Update 14.19: Aan de Burgemeester de Zeeuwstraat niets aangetroffen. De eerste TAS is inmiddels naar de Graaf van Hornestraat voor een gevaarlijk hek.

Update 14.30: Het hek is van de weg gehaald. De eerste TAS is nu door naar de Parallelweg waar een boom tegen een paardenstal dreigt te waaien.

Update 15.17: Melding Parallelweg afgerond. De situatie is veilig gesteld en de brandweer is terug naar de kazerne.

Update 15.20: De decentrale uitgifte van meldingen is afgeschaald. Vanaf nu gaan de meldingen weer via de normale weg. Het lijkt dat de storm over zijn hoogte punt heen is. Het aantal meldingen in de regio neemt hard af.