Diverse meldingen voor Ridderkerkse brandweerkorps

Er stonden dinsdag 9 februari 2021 alweer vier meldingen op de incidentenlijst bij de brandweer.

Even voor twee vannacht moest er een ploeg naar een zeer grote brand aan de Spuikreek in Rotterdam. Hier werd met de ademluchtunit hulp geboden aan de daar aanwezige collegae.

Even later moest een andere ploeg de kazerne aan de Mijnsherenlaan in Rotterdam gaan her-bezetten. Als een kazerne langer dan 15 minuten onbezet is moet er een andere ploeg de kazerne komen bemensen. Aangezien Ridderkerk een slagkracht kazerne is, een slagkracht kazerne levert een voertuig met bemensing, kon Ridderkerk met een tankautospuit voor enkele uren naar Rotterdam. Ten tijden van hun wacht op de Mijnsherenlaan waren er geen meldingen. 

Om acht voor twee moest de brandweer dinsdagmiddag naar de Gieterijstraat (foto boven). Hier hingen gevaarlijke sneeuw/ijs-resten aan de dakgoot. Het probleem was snel verholpen. Met een straal hoge druk werd het probleem snel weg gespoten. De situatie is nu weer veilig.

Om 17.20 uur moesten de mensen van de brandweerpost Ridderkerk opnieuw op pad. Dit keer zat er een eend vast in het ijs van het Lohmanpark (foto onder). Omdat het niet lukte om erbij te komen werd ook het oppervlakte reddingsteam uit Barendrecht opgeroepen. Zij kunnen met hun beschermende kleding het water in om de eend uit zijn benarde positie te bevrijden. Nadat dit was gebeurd is het beestje overgedragen aan de dierenambulance. 

Foto’s: Dennis van Wingerden