Brandweer rukt uit voor diverse geruchten

De brandweer moest afgelopen woensdagavond 13 januari 2021 twee keer optreden in Bolnes. Om ongeveer tien voor zeven werd er een gaslucht geroken in een woning aan de Rijnsingel. Samen met een officier van dienst is er een onderzoek ingesteld. Uiteindelijk bleek het geen gas maar een terpentine lucht te zijn. Hierop hebben de bewoners de woning flink gelucht.

Vlak erna was er om half acht een brandlucht geroken in een pand aan de Noordstraat. Ook hier werd door de brandweer een onderzoek ingesteld. Er werd gelukkig geen brand gevonden, maar werd wel geadviseerd om naar de elektrische installatie te laten kijken. Een elektricien heeft vervolgens het zoekwerk overgenomen. Niet bekend is of er ook daadwerkelijk iets is gevonden.

Oplettende voorbijgangster

Donderdagmorgen rond kwart voor acht dacht een voorbijgangster rook te zien komen vanaf het dak van een gebouw aan de Begoniastraat. Nadat er bij aanbellen niemand open deed werd de brandweer gebeld. Binnen enkele minuten stonden er twee wagens voor de deur en was de ladderwagen nog aanrijdend. Al snel werd duidelijk dat het niet ging om brand, maar om rook die kwam uit een rookgasafvoer op het dak. De hulpdiensten konden daarna weer snel naar de kazerne.