Breek jij ook een lans voor de roze ouderen van Ridderkerk?

Tijdens het radioprogramma ‘Seniorentijd’ van afgelopen 12 april 2022 waren Sandra van Marion en Jacqueline Revier te gast namens het ‘Team Sociaal Werk Ouderen’ van Facet Ridderkerk.

Inmiddels zijn er door dit team vele projecten gestart, zoals onder andere het meldpunt eenzaamheid, de klussendienst en het maatjesproject. Daar wil het team graag een project aan toevoegen, namelijk de mogelijkheid voor roze ouderen in Ridderkerk om elkaar te ontmoeten. Tijdens de uitzending deed Sandra van Marion een oproep aan roze ouderen om zich te melden.

,,Sandra, jij zei net tijdens de muziek dat je een lans wil breken voor de roze ouderen’’, vraagt presentatrice Roelie ’t Jong aan Sandra van Marion.

Sandra: Ja, de roze ouderen.

Roelie: Zit daar een probleem denk je?

Sandra: Dat weet ik niet, maar ik vraag me af: zijn er roze ouderen in Ridderkerk? Ik heb ook gemerkt dat er niet iets officieels is voor deze groep. Komen deze mensen al bijeen? Vinden ze het leuk om over bepaalde onderwerpen met elkaar te spreken? En zo ja, waar dan? Als dit er nog niet is; is daar behoefte aan? Daar ben ik naar op zoek.

Sandra: Het gaat meer om de ontmoeting. Dat is mogelijk vanuit Facet, dat kan organiseren en faciliteren. Maar misschien is er al iemand die het heeft opgezet en die zich wil melden om zo het netwerk te vergroten. Stel je bent een roze oudere en je gaat naar een verzorgingstehuis. Hoe ga je dan met je omgeving om en hoe vind je aansluiting. Zijn ze d’r, dan kunnen ze zich melden en dan kunnen we kijken of we iets kunnen opzetten qua ontmoeting. Beste roze ouderen, als jullie in Ridderkerk denken van goh, ik mis de aansluiting of er zijn bepaalde onderwerpen waar je het over wilt hebben. Of ergens naar toe gaan wat mij heel erg interesseert in het kader van homoseksualiteit. Facet Ridderkerk kan namelijk helpen met organiseren en kan faciliteren als er behoefte is om gelijkgestemden te ontmoeten, om te praten over bepaalde onderwerpen of om ergens heen te gaan in het kader van homoseksualiteit.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Sandra van Marion:

Telefoon:      0180-432350
Mail:             sandra.vanmarion@facetridderkerk.nl

Het kantoor van Facet Ridderkerk aan de Schoutstraat 1C is geopend op maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur.

Foto: Roelie ’t Jong