Bronzen erespeld voor Willem Molenaar, consul Oorlogsgravenstichting

Als dank voor zijn werk als consul van de Oorlogsgravenstichting in Ridderkerk ontving Willem Molenaar op woensdag 19 december een bronzen erespeld uit handen van Roel Broer, plaatsvervangend algemeen directeur Oorlogsgravenstichting. Dat gebeurde in aanwezigheid van burgemeester Anny Attema.

De heer Molenaar, die wordt opgevolgd door Martijn Warmerhoven, was acht jaar consul. In deze rol was hij sinds 2010 de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in Ridderkerk en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten over het onderhoud van de oorlogsgraven. In de gemeente Ridderkerk liggen twaalf Nederlandse oorlogsslachtoffers begraven.

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 375 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester.  

Over de Oorlogsgravenstichting 

De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen wij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.