Lokaal

Bubbelbal in Bolnes

Het jongerenwerk en de Brede School Ridderkerk organiseerden woensdag 3 oktober de eerste editie van Bubbelbal in Bolnes. Via de Brede School konden kinderen uit groep 7 en 8 van alle Ridderkerkse scholen zich inschrijven. De activiteit was snel vol en zorgde langs de kant van het speelveld voor veel hilariteit. 

Bubbelbal is een spel waarbij deelnemers op een ludieke manier voetballen. Je krijgt een grote plastic bal om je heen die als stootkussen dient. Aangezien je je armen niet kunt gebruiken bij het vallen, zal dit worden opgevangen door de opgeblazen Bubbelbal. De middag begon met een warming up waarbij de deelnemende kinderen elkaar legaal het spel uit mochten beuken. Door de bubbel kom je immers zacht neer. Aansluitend werden er vier teams gemaakt van vijf deelnemers per team. Uiteindelijk is er geen winnaar naar voren gekomen, omdat de twee teams hetzelfde aantal punten hadden behaald. 

Bubbelbal zorgde voor leuke reacties vanuit deelnemers en ouders. Er wordt zelfs onderzocht om de activiteit vaker aan te bieden. Bekijk www.facetridderkerk.nl of www.bredeschoolridderkerk.nl voor meer informatie.