Buren in tijden van corona

Wat is er nu fijner dan je thuis te voelen in je eigen huis. Zeker nu we in deze ongewone tijd met het coronavirus veel thuis zijn. We werken thuis, de kinderen leren thuis en we zijn ook nog gewoon een huishouden! Dan is het fijn als je buren hebt met wie je op goede voet leeft. Of dit nu betekent dat je regelmatig bij elkaar over de vloer kwam of dat je elkaar – ondanks verschillende leefgewoonten – kunt respecteren. Helaas gaat dat niet altijd goed. Soms groeien irritaties uit tot ogenschijnlijk onoplosbare situaties. 

Facet Ridderkerk biedt al jaren ondersteuning bij burenruzies. De betrokken buurtbemiddelaars zetten zich belangeloos in om bewoners op professionele, neutrale wijze te helpen bij een (dreigend) conflict.
In 2019 hebben zij in veel burenconflicten de buren kunnen helpen de situatie te verbeteren. In 2020 kan dat, vanwege de maatregelen van de Rijksoverheid met betrekking tot het coronavirus, helaas niet op de gebruikelijke manier. De coördinatie van Buurtbemiddeling ligt bij Wytzke Triemstra, samen met Rene Belder. “Ook in deze tijd helpen wij buren bij het ontwarren van conflicten,” zegt Wytzke. “We zijn nu veel telefonisch in contact met buren en bieden voor iedereen die een probleem ervaart met zijn buren een luisterend oor. Samen zoeken we dan naar mogelijke oplossingen die de situatie kunnen verbeteren”.  Wytzke verwijst ook naar tips op de website en op de Facebookpagina van Facet Ridderkerk. 

Buurtbemiddeling is er niet alleen voor knallende ruzies. Integendeel! Het is beter om in een vroeg stadium advies te vragen. Voor advies kan je terecht bij Wytzke Triemstra en Rene Belder via 0180 – 432 350 of buurtbemiddeling@facetridderkerk.nl.