Burenbingo Rijsoord groot succes

In deze tijd is een bingo organiseren vrijwel onmogelijk, zou je denken. Maar niet als het aan de vrijwilligers van de NOM-woningen in Ridderkerk Rijsoord ligt, zo meldt de website van Wooncompas. Met de mooie weersvoorspellingen in het vooruitzicht, bedachten zij vorige week een plan: een burenbingo. Het bleek hét recept voor een zeer geslaagde middag met (over)buren. 

“In deze moeilijke tijden is het belangrijk dat we er zijn voor elkaar. Geweldig deze saamhorigheid in het complex” zo sprak Ditta de Leeuw voorafgaand aan de bingo. In de wijk werden de afgelopen weken meerdere initiatieven gestart om elkaar een hart onder de riem te steken. Zo hangt er een spandoek tegenover de woningen met de kreet: “Samen sterk, houd vol”. Ook zijn er jongeren die aanbieden om boodschappen te doen en vonden de bewoners briefjes in de bus met opkikkers. Dat bracht Ditta, haar man Peter en bewoonster Nel Post op het idee om een bingo te organiseren.

Natuurlijk moesten er vooraf een aantal regels opgesteld worden om de bingo veilig te laten verlopen. In de instructiebrief stond bijvoorbeeld vermeld dat ieder huishouden voldoende afstand moest bewaren. Ook gebruikten de bewoners een ‘emmertjessysteem’. Volle bingokaarten werden naar beneden gehesen en gecontroleerd. Bij een juiste bingo werd het presentje weer omhoog gehesen.

Vanaf de binnentuin riep ‘bingomaster’ Peter de getallen om. Twee derde van de bewoners speelden mee en vanaf de tuinen hoorde je af en toe fanatieke kreten zoals: “Oeh..” of “Nog eentje” en “Bijna…!” De bewoners, zowel jonge stellen als senioren, speelden voor prijzen die varieerden van toiletbenodigdheden tot een gourmetstel. Maar, zo waarschuwde Peter: “Wie een valse bingo aanbracht, moet verplicht een liedje zingen”. Zover kwam het gelukkig niet. Ook jeugd in de wijk viel op dat er wat te beleven viel. Langsfietsende jongeren schreeuwden zo nu en dan: “Bingo!”

Bron: Wooncompas