Lokaal

Burgemeester bezoekt oudste inwoner Ridderkerk

Op zijn kennismakingstoer door Ridderkerk bracht burgemeester Marco Oosterwijk woensdag 31 januari 2024 een bezoek aan de oudste inwoonster van Ridderkerk, mevrouw E.M. van der Zanden-van Kan. Ze woont in verzorgingshuis Reyerheem en vierde op 3 januari haar 103e verjaardag.

Mevrouw Van der Zanden werd in Zuid-Limburg geboren, als oudste van negen kinderen. Ze groeide er op en werd opgeleid als coupeusedocent. Door de Tweede Wereldoorlog maakte ze moeilijke tijden door. Met echtgenote en zoon verhuisde ze begin jaren zestig naar Rotterdam Overschie. Haar man werkte in de Rotterdamse regio bij de Douane.

Van Overschie volgde een verhuizing naar Poortugaal, gemeente Albrandswaard. Haar man overleed eind 1999. Tot maart 2023 woonde mevrouw Van der Zanden in een seniorenappartement, maar na een val in huis ging dat niet langer. Nu woont ze in Reyerheem en is ze tevreden over de opvang en verzorging daar. Ze heeft twee kleinkinderen en één achterkleinkind.

De vraag van burgemeester Oosterwijk wat je moet doen om zo oud te worden werd kort maar krachtig beantwoord: “Niks. Ja, hard werken.’’

Foto’s: Jos Wesdijk