Lokaal

Burgemeester sluit woning na harddrugsvondst

Op 4 april 2023 heeft de politie in een woning aan de Clara Wichmannstraat 3 in Ridderkerk een grote handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen. Burgemeester Oosterwijk heeft op grond van artikel 13b Opiumwet in combinatie met de ‘Beleidsregel Damocles Ridderkerk’, besloten de woning zes maanden te sluiten.

Bij de inval in de woning trof de politie naast bijna zes kilo heroïne onder andere ook een drugspers en verpakkingsmateriaal aan.

Burgemeester Oosterwijk: “Voor het handelen in drugs is er geen ruimte in Ridderkerk. Met elkaar pakken we drugsoverlast aan. We vinden het belangrijk dat het fijn en veilig wonen is in Ridderkerk. Met de sluiting van deze woning laten wij de buurt zien dat we drugsproblematiek serieus nemen. Ook als dat een ingewikkeld juridisch proces vraagt. Ik roep onze inwoners nadrukkelijk op om verdachte situaties in de buurt altijd te melden, want alleen samen maken we hier een eind aan.”

Verdachte situaties melden

Politie, gemeente en woningcorporaties delen informatie met elkaar, maar ze kunnen onmogelijk al die informatie zelf verzamelen. Daarom is het belangrijk dat u daarbij helpt en overlastgevende en verdachte situaties meldt! U kunt dit melden via het landelijke meldnummer van de politie: 0900-8844. U kunt ook een melding doen bij uw wijkagent. Liever anoniem een melding doen? Dat kan bij Meld Misdaad Anoniem via het gratis telefoonnummer 0800-7000.

Foto: Gemeente Ridderkerk