Burgemeestersontbijt in raadzaal Ridderkerk

Vrijdagochtend 7 oktober 2022 ontbeet locoburgemeester Fleur Stip samen met kinderen uit groep vijf en zes van basisschool De Noord.

Dit burgemeestersontbijt werd gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis. Zo’n 200 gemeenten in heel Nederland namen vorige week deel aan het burgemeestersontbijt. Locoburgemeester Stip schoof samen met de leerlingen van De Noord aan tafel. Een leerzame en gezellige ochtend, waarbij zij met de kinderen praatte over het belang van ontbijten. Zijn de kinderen gewend te ontbijten, wat eten ze dan het liefste en waarom is deze maaltijd zo belangrijk?

Het burgemeestersontbijt vond plaats met uitsluitend ambachtelijke bakkers. In Ridderkerk is dat Bakkerij Voordijk. Zo konden de bakkers in hun buurt hun ambacht laten zien. Het belang van een goed en gezond ontbijt staat meer dan ooit op de agenda. Er wordt zelfs door het kabinet overwogen om deze startmaaltijd op school aan te bieden.

De kinderen van De Noord hebben ontbeten met een ontbijtpakket dat voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, volkorenbolletjes, volkoren krentenbollen en gezond beleg. Verder was er keuze uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit.

Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Stichting Ambachtelijke Bakkerij organiseert het Burgemeestersontbijt dit jaar. Het ontbijtpakket werd weer aangeboden door de productpartners van het Nationaal Schoolontbijt. Verder wordt het Nationaal Schoolontbijt gesteund door JOGG (gezonde jeugd, gezonde toekomst), de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Foto: Gemeente Ridderkerk