Lokaal

Burgerwissellijst in tijden van corona

Sinds april 2017 is de Burgerwissellijst een begrip in Ridderkerk. In Grandcafé Burgerzaken hangt de prachtige Burgerwissellijst waar normaalgesproken elke maand een expositie is van een creatieve burger uit Ridderkerk. 

De Burgerwissellijst is een initiatief van de Kunstroute Ridderkerk en is in het leven geroepen om alle mensen die op hun zolderkamertje creatief bezig zijn een kans te geven hun werk te laten zien. Iedereen die zich geroepen voelt om zijn werk te exposeren, kan contact opnemen via de website van de Kunstroute: www.kunstrouteridderkerk.nl.

Sinds de coronauitbraak is er wel even wat veranderd. Co-host van de burgerwissellijst Michel Kooijmans legt uit: “Alle horeca is een tijd gesloten geweest en doordat de 1,5m samenleving in het leven is geroepen is het voor ons niet mogelijk een feestelijke opening te organiseren in het Grandcafé. En die feestelijke opening vinden wij wel een voorwaarde om de creatieve deelnemers een superervaring te geven. Daarom hebben we noodgedwongen alle exposities stil gelegd tot zeker januari 2021. Daarna gaan we óf weer op de oude voet verder óf op een andere manier feest vieren.”

“Om de Burgerwissellijst toch gevuld te houden, hebben we besloten om, tot januari, elke maand  een andere kunstenaar van de Kunstroute de kans te geven een werk te tonen. Geen grootse opening, geen feestje. Wel wat aandacht op social media. We benadrukken dat dit echt een uitzonderlijke situatie is. En dat we zo snel als mogelijk de creatieve burgers weer feestelijk in het zonnetje gaan zetten.”

Afgelopen maand heeft Michel Kooijmans zijn nieuwste werk mogen tonen in de Burgerwissellijst. Leuk om te vermelden dat zijn schilderij van Batman binnen een dag verkocht is. Vanaf donderdagmiddag 3 september 2020 zal het werk van Keramiste Nathalie de Waard van Wingerden te zien zijn.

“We hopen dat veel mensen de komende maanden een tafeltje reserveren in Grandcafé Burgerzaken in Ridderkerk. Daar is het goed toeven. Vriendelijk personeel en heerlijke hapjes en drankjes. Echt een aanrader.”