Buurtbelang Drievliet zet kans om in mooi plan

Stichting Buurtbelang Drievliet heeft met buurtbewoners een plan gemaakt voor een stuk grond aan de Windmolen, waar nu nog voormalig schoolgebouw De Botter staat. De gemeente bood de stichting de mogelijkheid om zelf met een voorstel te komen. De achttien appartementen moeten de doorstroming in de buurt bevorderen.

Donderdag 13 februari 2020 werd het plan gepresenteerd. De belangstelling was groot, zo’n honderd buurtbewoners kwamen naar de presentatie. Buurtbelang Drievliet heeft samengewerkt met de gemeente, Abrahamse De Kock Architecten, Van Nes Vastgoed en Holtburgh Capital. Wethouder Marco Oosterwijk noemt het initiatief en de daadkracht van Stichting Buurtbelang Drievliet een prachtig voorbeeld van overheidsparticipatie: de plaatselijke overheid ondersteunt de verwezenlijking van een idee uit de samenleving.

,,Besturen is wat mij betreft juist leuk als jezelf eens minder doet. Dat lukt natuurlijk niet altijd, maar als de kans zich voordoet: pak de kans van minder doen! We hebben de buurt de ruimte gege- ven en hadden er vertrouwen in’’, zegt wethouder Oosterwijk, die ook zijn ambtenaren prijst voor hun bijdrage aan deze niet-alledaagse aanpak.

Voorzitter Gert Koppen van Buurtbelang blikt terug: ,,Het siert het gemeentebestuur dat ze ons deze kans geven. De wethouder nodigde ons vorig jaar uit met een plan te komen, als alternatief voor een ander plan. Daarvoor kregen wij zes maanden de tijd. Gewoonlijk vertelt de gemeente wat er met zo’n locatie gaat gebeuren. Maar nu kwam de buurt met een plan, dat bijdraagt aan de leefbaarheid en vitaliteit voor de komende vijftig jaar.’’

Foto: Gemeente Ridderkerk