Buurtbus weer naar Slikkerveer

Maandag 16 december 2019 wijzigt de dienstregeling van RET buurtbuslijn 601 ingrijpend. Op veler verzoek gaat de bus Slikkerveer weer aan doen. Via de Reyerweg, Juliana van Stolbergstraat en de Oranjestraat eindigt de bus weer bij de Schans. 

Net als in bijna heel Nederland wijzigen de dienstregelingen van de openbaar vervoersbedrijven. Zo ook op de lijnen van de RET. Voor buurtbus lijn 601 zijn er enkele ingrijpende veranderingen. Het traject naar het Maasstadziekenhuis vervalt. In plaats hiervan rijdt de bus één keer per uur vanaf het station Barendrecht via Rijsoord en Ridderkerk centrum naar de Schans in Slikkerveer. Deze bus komt niet in Ridderkerk West. De andere bus blijft rijden tussen Barendrecht Postkantoor, via het station, Rijsoord, Ridderkerk Centrum naar Ridderkerk West. 

Door deze aanpassing rijdt er op werkdagen tussen 07.00 en 18.00 uur en op zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur twee keer per uur een bus op het druk bezette traject tussen Barendrecht Station via Rijsoord naar Ridderkerk. 

Nieuwe dienstregeling buurtbus 601

Materieel

Al langere tijd kampt lijn 601 met materiaal problemen. De toegezegde nieuwe bussen laten nog even op zich wachten. Hierdoor waren er enkele malen ritten uitgevallen. Met het stallen van een reserve bus hoopt de buurtbusvereniging Ridderkerk dit probleem, tot de nieuwe bussen er zijn, opgelost te hebben. Zodra deze bussen er zijn zal er ook een lijnnummer wijziging worden doorgezet zodat het voor de passagiers eenvoudiger is om te zien waar de bus naar toe gaat. Vanaf 15 december zal er met borden op de bussen worden aangegeven welke bestemming hij heeft.

Dienstregeling Zaterdag

Op zaterdag begint de dienstregeling om 08.53 uur vanaf de Goudenregenlaan en 09.27 uur vanuit Barendrecht Postkantoor. De laatste bus naar Barendrecht vertrekt om 16.27 uur vanaf de Schans en deze gaat om 17.00 uur terug uit Barendrecht. 

Verkeerde dienstregeling

Door een interne fout bij de RET staat er een verkeerde dienstregeling op de RET site. Hierdoor hebben ook alle andere informatie kanalen verkeerde informatie. Tot overmaat van ramp is deze fout ook doorgevoerd op de haltepalen, zowel op papier als op de dynamische informatie palen. Het lukt de RET niet om deze fout de komende weken snel te wijzigen. Vandaar dat de buurtbusvereniging Ridderkerk de complete dienstregeling, zoals die vanaf 15 december wordt gereden, op zoveel mogelijke manieren zullen verspreiden. Excuus voor het ongemak.

Buslijn 601 verbindt

Buslijn 601 is een reguliere OV verbinding die grote delen van Ridderkerk onderling met elkaar en Barendrecht verbindt. Er wordt gereden met kleine 8 persoonsbussen. In deze bussen kunt u reizen met OV kaarten. In de zeer nabije toekomst kunt u ook pinnen. De lijn wordt gereden door een grote groep vrijwillige chauffeurs die u met plezier vervoeren. Mocht er toch wat zijn, schroom niet en laat het ons weten. Wij rijden voor u en hopen dit zo stipt mogelijk te doen.