Lokaal

Buurtpreventie Bolnes helpt Sinterklaas uit de brand

Het is nog donker als Sinterklaas op maandag 5 december 2022 met een sleepbootje aankomt in de haven van Ridderkerk.  Zijn pieten zetten alvast de meegekomen cadeautjes op de kade. Maar waar blijft de auto die hen naar CBS de Fontein in Bolnes moet brengen? 

De pieten lopen zenuwachtig heen en weer. Ze bellen de taxicentrale, maar die heeft niet per direct een auto beschikbaar.  Bekenden van eerdere bezoeken zijn niet thuis. De klokt tikt ongenadig de minuten weg. Ook de schoolleiding denkt mee. Dan komt een pienter kind op het idee de hulp van de Stichting Buurtpreventie Bolnes (BB) in te roepen. Die hebben immers een klein wagentje waar veel spullen in kunnen. Hij ziet dat wagentje elke maand door de straat rijden waar hij woont, tijdens de milieudag. En dat blijkt een voltreffer.

Toon Huizer snel, na de noodoproep van de regelpiet, naar het Bolwerk, haalt de Bolmobiel uit de garage en rijdt naar de kade. Sint kan voorin plaats nemen. De pieten en de pakjes worden achterin geladen. Het is gelukkig niet al te druk op de weg. Juist als de schoolbel rinkelt komt het gezelschap aangereden. De kinderen en hun ouders zingen uit volle borst een welkomstliedje.  Sint slaakt een zucht van verlichting. De BB heeft hem toch maar mooi uit de brand geholpen. Het kinderfeest kan beginnen.